English

Press Releases

Continuous Innovation

The key capability of CHMER's digital transformation is to
connect with the world with smart factories.

Press Releases

Home::News & MediaPress ReleasesTaiwan Excellence-CHMER

Taiwan Excellence-CHMER

2017/02/21


$data.alt1

TAIWAN EXCELLENCE – CHMER

CHING HUNG MACHINERY& ELECTRIC INDUSTRIAL CO, sau pe scurt CHMER, este o companie fondata in 1975 de catre Dl. Wuu-shyong Wang, in Taichung, Taiwan. Principalul obiect de activitate al companiei este productia si comercializarea de utilaje EDM, atat pe piata locala cat si la nivel international. EDM (Electrical discharge machining) este un proces de prelucrare al metalului cu ajutorul unor descarcari electrice intre doi electrozi, cunoscut in limba romana sub denumirea de prelucrare prin electroeroziune.

Prelucrarea EDM poate fi realizata prin doua procedee (cavitate sau fir), CHMER producand ambele tipuri de utilaje. Domeniile in care acest tip de utilaje sunt exploatate variaza de la productia de matrite pentru jucarii si pana la productia de matrite si piese pentru inginerie aero-spatiala, printre clientii CHMER numarandu-se Airbus si Boeing, de exemplu. Practic, spre deosebire de prelucrarea prin aschiere, prelucrarea prin electroeroziune permite realizarea unor forme extrem de complexe, inclusiv de dimensiuni reduse sau utilizand materiale cu o duritate ridicata.

Pe scurt, procesul tehnologic al obtinerii unei matrite incepe cu debitarea materialului, urmata de realizarea unei gauri. Prin aceasta gaura este trecut firul (de obicei din alama) utilajului de prelucrare, iar apoi incepe procesul efectiv de realizare al matritei. Firul este alimentat in continuu de masina, la trecerea prin materialul prelucrat avand loc o descarcare electrica. Pe parcursul procedeului piesa este scufundata intr-un lichid dielectric, in cele mai multe cazuri fiind vorba despre apa deionizata. Firul este reperat la ambele capete de catre doua ghidaje, acestea putand fi pozitionate cu precizie cu ajutorul unor motoare liniare controlate de calculator.